Nikol Wiliams

Ovo je Nikol. Moja Nina. Kad izađemo u grad nas petnaest ona nam svima pokupuje ruže. Ne zato što ne zna šta će s parama a ni ne muva nas, nego je džek. Nina je jedini ženski džek kog znam. Kad sedi za šankom sama, uz kafu i Marlboro, to izgleda skroz prirodno čak i u novosadskoj palanci. Pretpostavljam da tako izgleda i kad sedi u kockarnici u pola noći dok piči rulet u tamo nekom gradu ne sećam se ni koja država je pošto ih je posetila milijon. Izgleda ko avijon, nikad je nisam čula da nekog ogovara, ne priča previše i ne žali se ni na šta. Inače, duhovnost je preterano ne interesuje, mislim se kakva bi bila da je interesuje.

Iz tolikog stanja prihvatanja mora da buja kreativnost. U jednom trenutku je, u jednom popularnom gradskom kafeu, sasvim slučajno uzela sprej za novogodišnje oslikavanje prozora i napravila spektakl. Mislim da su je posle toga zvali svi vlasnici bilo kakvih lokala koji su to videli. U drugom trenutku je uzela platno i četkice da naslika nešto. Ispalo je kao posle petogodišnjeg iskustva.

Ali Nina zna da je kreativnost beskonačna ako si u flow-u*, pa prati Život, i ukrašava ga gde god da se nađe. Tako se pre neku godinu obrela u Kuvajtu. Pa je krenula da putuje. Solo. Svetom i planetom. I sad se ne zaustavlja. A sa mirom i kreativnošću, hrabrošću i lucidnošću, njena putovanja su posebne priče. I donosi ih ovde.

 

* In positive psychology, flow, also known colloquially as being in the zone, is the mental state of operation in which a person performing an activity is fully immersed in a feeling of energized focus, full involvement, and enjoyment in the process of the activity. In essence, flow is characterized by complete absorption in what one does, and a resulting loss in one’s sense of space and time.

 

Say hello to Nina!

 

Podelite ako rezonira sa vašim Bićem

Leave a Reply