Kako sam počela da se bavim pravljenjem nakita od poludragog kamenja

Oduvek sam volela poludrago kamenje i osećala sam njihovo čudnovato dejstvo. Često sam u toku meditacije koristila labradorit, koji me je, čini mi se još dublje inspirisao da uđem unutar sebe.

Nakit je nešto što odražava mene. Često sam se kinđurila različitim komadima nakita, od zlata i srebra, sa poludragim kamenjem. Kupovala sam razne komade u prodavnicama kristala… Prosto obožavam da se ulepšavam i oplemenjujem sebe čudnovatom snagom zemaljskih kristala.

Noseći prsten od rozen kvarca, koji je inače i kamen ljubavi, u svoj život sam privukla i pravog partnera, koji je sada moja velika podrška u pravljenju nakita, ali i u svemu ostalom, da kažem soul mate – srodna duša.

Želela sam oduvek sama da dizajniram kristale, perle i priveske po mom osećaju za lepo, elegantno, a opet svakodnevno. Tako da je pravljenje nakita, pored pisanja, igre i drugih kreativnih stvari postalo sastavni deo moje svakodnevnice…

U nama spava toliko talentata, neiskorišćenog potencijala, koje svakodnevnim radom na sebi možemo pokrenuti i sebe ispoljiti u punom sjaju. Unutar nas živi esencija svega, dozvolimo joj da se njeno savršenstvo prikaže svetu u kome bivstvujemo.

Ahat ogrlica, minđuše i narukvica je set roze boje.

Sačinjen od mikroskopskih kristala kvarca naslaganih u trakama ovo je veoma stabilan kristal. Ahati su uzemljujuće kamenje, koje donosi emotivnu, fizičku i intelektualnu ravnotežu. Oni pomažu pri usmeravanju i stabilizovanju fizičke energije.

Ahat ima moć da uskladi jing i jang pozitivnu i negativnu silu koje odražavaju stabilnost univerzuma. Opuštajuci i smirujući kamen, ahat deluje polako, ali donosi veliku snagu. Njegovi mnogostruki slojevi mogu na videlo da iznesu skrivene informacije.

Psihološki, ahat nežno olakšava prihvatanje sebe samog. To gradi samopouzdanje. Pomaže pri samoanalizi i spoznaji skrivenih okolnosti, skrećući vam pažnju na bilo koju nezdravost, koja ometa vaše blagostanje.

Ahati podstiču mentalne funkcije, poboljšavanju koncentraciju, percepciju i analitičke spopobnosti, usmeravajući ka praktičnim rešenjima. Ljubav ahata prema istinitosti ohrabruje izražavanje ličnih istina. Ahat čistih kristala može da stimuliše sećanja.

Emotivno, ovaj kristal prevazilazi negativnost i gorčinu srca. Leči unutrašnji bes, pothranjujući ljubav i hrabrost da se počne iznova. Koristan je za bilo kakvu emotivnu traumu. Stvara osećaj sigurnosti i bezbednosti, rastvarajući unutrašnju napetost.

Duhovno ahat podiže svesnost i povezuje se sa kolektivnom svešću i spoznajom o jedinstvu Života. Podstiće tihu kontemplaciju i asimilaciju životnih iskustava, vodeći duhovnom uzrastanju i unutrašnjoj stabilnosti.

 

Jaspis i citrin ogrlica, minđuše i narukvica ujednačava čakre i može da se koristi u uredjivanju čakri. Svaka boja odgovara odredjenoj čakri. Ovaj kamen olakšava šamanska putovanja i sećanja na snove. Pruža zaštitu i uzemljuje energiju i telo. Upija negativnu energiju i uskladjuje čakre i auru. Jaspis dovodi jin i jang u ravnotezu i usklađuje fizičko, emotivno i mentalno telo sa eteričnim domenom. Čisti elektromagnetna i ekološka zagadjenja, uključujući radijaciju.

Psihološki, citrin popravlja samopouzdanje i samouverenost i otklanja destruktivne sklonosti. Pojačava individualnost, poboljšava motivaciju, aktivira kreativnost, podstiče izražavanje sopstvenog mišljenja. Čini vas  manje osetljivima, posebno na kritiku, i podržava delanje u skladu sa konstruktivnom kritikom. Pomaže vam da razvijete pozitivan stav i da na budućnost gledate sa optimizmom, krećući se napred umesto da se držite prošlosti. Ovaj kamen podstiče uživanje u novim iskustvima i podržava istraživanje svakog mogućeg puta sve dok ne pronađete najbolje rešenje.

Podelite ako rezonira sa vašim Bićem

1 Comment

Leave a Reply